Unieke horeca ontwikkelocatie banner 728x90


Vliegbasis Soesterberg heeft een rijke en unieke geschiedenis als eerste militaire vliegterrein in Nederland en is de bakermat van de Koninklijke Luchtmacht. Mede door bezuinigingen werd de vliegbasis echter in 2008 gesloten, waarna in 2009 de Provincie Utrecht eigenaar werd van het terrein. Als ode aan de plek waar ooit de Nederlandse luchtvaart begon, kunnen bezoekers sinds december 2015 al fietsend of wandelend op de uitgezette routes dit erfgoed in het landschap ontdekken.

De gemeente Soest is medeverantwoordelijk voor de herontwikkeling van de voormalige vliegbasis. Een belangrijk onderdeel van deze herontwikkeling is de realisatie van een ‘Pleisterplaats’. Deze Pleisterplaats is straks de verbinding of ‘stepping stone’  tussen het dorp Soesterberg en de voormalig vliegbasis. Hierdoor wordt de drempel verlaagd voor toeristen om het dorp Soesterberg te bezoeken en voor inwoners om te recreëren op het terrein van de voormalig vliegbasis.

 In voorbereiding op deze ontwikkeling is in december 2015 een visiedocument opgeleverd met een mogelijke toekomstige invulling van deze Pleisterplaats. In deze visie bestaat de Pleisterplaats uit een vaste horecavoorziening met terras, een natuurlijke speeltuin en een parkeerplaats.De gemeente Soest wil invulling geven aan deze visie door de openbare voorzieningen en de natuurlijke speeltuin c.q. het speelbos te realiseren.


Voor de horecavoorziening zijn wij op zoek naar de beste ondernemer die een mooi en succesvol horecaconcept kan realiseren op deze plek die aansluit bij alle doelgroepen die o.a. bestaan uit toeristen, wandelaars, fietsers, bezoekers van het Speelbos, gezinnen en inwoners van Soesterberg, Soest en de regio. Wij zoeken niet alleen een ondernemer die weet hoe hij een horecagelegenheid succesvol kan neerzetten maar ook een ondernemer die zelf het horecapand kan realiseren.

  

Omdat niet iedere horecaondernemer deze specifieke kennis of middelen heeft staan wij ook open voor de inschrijving van duo’s van ontwikkelaar en horecaondernemer. Sterker nog, tijdens de informatiebijeenkomst die wij op 2 november gepland hebben organiseren wij een speeddate waar horecaondernemers en ontwikkelaars elkaar kunnen ontmoeten om samenwerking aan te gaan en mogelijk gezamenlijk kunnen meedoen aan deze prijsvraag.

Bent u deze ondernemer/ontwikkelaar? Stuur dan een e-mail met uw naam en contactgegevens inclusief e-mailadres naar  pleisterplaats@htcadvies.nl en u ontvangt het uitgebreide informatiedocument voor deelname aan de prijsvraag.

Voor vragen kunt u tevens contact opnemen met Yorick Vlaar van HTC Advies, bereikbaar op 036-3030500.