Geschreven door Michiel van Noort

Circulariteit binnen de Nederlandse catering staat nog in de kinderschoenen. Met het gegeven dat het wereldwijde voedselsysteem een significante oorzaak is voor het uitputten van de aarde, gaat HTC Advies bij De Ceuvel het gesprek aan met de Nederlandse contract cateraars.

Geschreven door Michiel van Noort

De economie trekt aan en horecaondernemers durven weer te investeren, bijvoorbeeld in hun terras. Volgens kenners een goede zet, want er valt daarmee een hoop winst te behalen. “Investeer niet alleen in meubilair, maar ook in efficiency voor het personeel.”

Geschreven door Michiel van Noort

De Nederlandse congreshotelmarkt floreert. Gloednieuwe hotels en industriële locaties bieden steeds geavanceerdere congresmogelijkheden en comfortabele verblijven. “Je moet álles in huis hebben om elk evenement memorabel te maken.”

Geschreven door Michiel van Noort

Horecava kiest komende editie voor een andere opzet van het InnovationLAB. In plaats van innovaties los van elkaar te vertonen, wordt het lab een belevingswereld waar de nieuwe ideeën en producten in hun context worden gepresenteerd. ‘Een beurs gaat steeds meer om beleving’, zegt Horecava-beursmanager Luuk Scholte.

Geschreven door Michiel van Noort

Online marketing is al jaren niet meer weg te denken uit de hotellerie: je ontkomt niet aan SEO, SEA, OTA’s, costs-per-click, retargetting, affiliate marketing, conversie-ratio’s en Google Analytics. Desondanks zijn veel hotels, vooral zelfstandige, hier nog amper mee bezig. Wat opvalt is dat zij tot op directieniveau vaak zeer beperkt op de hoogte zijn van wat er zich op online marketinggebied allemaal afspeelt.

Geschreven door Mieke Verduijn

Generatie X en Y veranderden het cateringlandschap en generatie Z staat op het punt om te beginnen met werken. Om uw bedrijfsrestaurant blijvend interessant te houden zijn naast inzicht in het economisch toekomstperspectief inzicht in de doelgroep(en) en de bijbehorende levensstijl essentieel. Zijn uw restauratieve voorzieningen er klaar voor?

‘De medewerker in de cateringbranche staat vandaag centraal’, zegt Stefan Kraft van Ermel van HTC Advies eind januari tijdens de jaarlijkse bijeenkomst voor de cateringbranche in Almere. Tien belangrijke spelers in de branche zijn aanwezig bij dit rondetafelgesprek.

Geschreven door Michiel van Noort

Een spelletje spelen in de horeca is niet nieuw. Bingo, darts en karaoke worden al jaren gespeeld en tegenwoordig heeft elk café wel een pubquiz. Maar nieuwe technologie voor de smartphone biedt de horeca veel kansen.

Geschreven door Hayk Simons

De Horecava Innovation Awards, met dit jaar maar liefst 124 inzendingen, geven een mooie kijk op waar de horeca anno 2016 staat. Maar wat zijn precies de trends in de branche?

Geschreven door Hayk Simons

De Code Verantwoordelijk Marktgedrag stelt ongewenst gedrag aan de kaak. Zonodig krijgen overtreders publiekelijk een gele kaart voorgehouden. Hayk Simons en Gerrit Vink geven uitleg.