198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us

Circulair kopje koffie inkopen: makkelijk te doen?

De koffiemarkt is volop in beweging. Dat geldt trouwens ook voor de consument, die zich steeds meer als een ware koffie-expert ontwikkelt. Tel daar het belang van duurzaam ondernemen en circulariteit bij op, dan weet je dat de inkoop van een koffievoorziening ingewikkeld is geworden. ‘Het inkooptraject kost veel tijd, zeker als er ook smaaktesten op het programma staan, ‘ zegt Anne van Muijen, adviseur bij HTC Advies. ‘Ook de levertijd van koffieautomaten en de implementatietijd kosten veel tijd.’

In de out-of-home markt heeft koffie een enorme vlucht genomen. Ook thuis zijn we kwalitatief betere koffie gaan drinken. Dat betekent dat de uitgesproken smaak van de gebruiker een belangrijke plaats heeft in de aanbesteding van warme drankenautomaten. Verder is de visie op gastvrijheid en de beleving daarvan een belangrijk onderdeel van dit traject. Net als budget en duurzaamheid.  

In de koffiebranche worden trouwens flinke stappen gezet op het gebied van duurzaamheid: steeds meer ligt de focus op circulair ondernemen. Wie circulair onderneemt, kijkt anders naar producten en grondstoffen. Geen verspilling, hergebruik en natuurlijke hulpbronnen zijn daar voorbeelden van. Dat gaat verder dan het kweken van oesterzwammen op koffiedik of het gebruik van afbreekbare bekers. Wie echt circulair wil inkopen, ontwikkelt daar een visie op en zoekt vanuit deze visie naar partnerschap met zijn leveranciers. Bij de inkoop van een koffievoorziening kunnen bedrijf en leverancier hierbij de handen ineen slaan en samen veel bereiken.

Nee, daarmee wordt het de inkoop van een koffievoorziening niet makkelijker. Maar met de juiste inkoop kan een organisatie wel het verschil maken en zich onderscheiden in de markt. En dat is winst!

HTC Advies is expert op het gebied van (Europese) aanbesteding van warme drankenautomaten. Met een op circulariteit gerichte uitvraag in de markt, dragen wij samen met u bij aan de nieuwe circulaire economie.

lees meer http:// https://www.htcadvies.nl/inkoop-en-aanbesteding/warme-dranken/

WhatsApp met ons! whatsapp