HTC Advies, trotse partner van het InnovationLAB Horecava 2019, neemt je mee door de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van hospitality eten en drinken.

De innovaties op het LAB geselecteerd door HTC Advies, zijn verdeeld over zes werelden: All day breakfast, Next level kitchen, Personalised care, Functional healthy, High Traffic-convenience en Evening No, low or Pro. Deze zes werelden samen, brengen ons tot het thema ‘Food Culture’.

Food Culture
Het  belang van eten en drinken wordt steeds belangrijker, de consument heeft nog nooit zoveel aandacht gegeven aan food. Kookprogramma’s scoren beter dat talkshows, food bloggers schrijven bestsellers en de consument verblijft hele dagen in een restaurant of café. Deze ontwikkelingen resulteren in een consument die zich graag laat inspireren op het gebied van eten, drinken en beleving maar kritischer is dan ooit.

De foodservice professional heeft andere uitdagingen: inspelen op trends als circulariteit, technologie (interactieve en gepersonaliseerde toepassingen, multiple connected en SMART devices) handig integreren en een arbeidsmarkt die zwaar onder druk staat. In de wereld van snel veranderende consumentenbehoeften en -gedrag, moeten óók foodservice professionals goed voorbereid zijn op de toekomst.

Food Culture gaat over de ideeën die de consument heeft over eten en drinken en de manieren waarop eten en drinken gebruikt wordt om lifestyle en persoonlijkheid uit te drukken. Eten en drinken is meer geworden dan iets wat de consument nuttigt om te kunnen functioneren. Jong en oud is steeds meer bezig met wat is goed voor me, wat draagt bij aan fit zijn, wat helpt mij om me goed te voelen, wat heb ik vandaag nodig als ik ga werken, sporten, leren of gewoon luieren. Daarnaast is men zich bewust van wat eten en drinken doet met uitstraling en hoe anderen jou zien. Er worden meer foto’s op social media gedeeld van food dan ooit te voren: van vroeg in de ochtend tot laat op de avond worden Acaï bowls, spinazie shakes, hamburgers en coaktails gedeeld met een perfecte #foodporn foto.

Samen met een grote verscheidenheid aan partners zijn de nieuwste concepten, producten en innovaties zichtbaar gemaakt. De bezoeker kan op het LAB genieten van alle kennis, inspiratie en ontmoetingen binnen de verschillende Food Cultures. Er is van alles te zien, proeven… alle zintuigen worden geprikkeld!

Het InnovationLab Horecava is te bezoeken op 7, 8, 9 & 10 januari. Meer informatie over de innovaties treft u op  https://www.horecava.nl/innovaties/

deel dit artikel