De inschrijving voor de Horecava Innovation Award 2019 is geopend. Bedrijven kunnen tot en met 26 oktober hun case insturen. Daarmee maken ze kans om in de voetsporen te treden van eerdere winnaars als Pure Pacific Yellowtail, Hemelswater, Rosval, IBM, MyOrder, VerdraaidGoed en Flammkuchen Nederland. De Horecava Innovation Award wordt voor de negentiende keer op rij toegekend aan het meest innovatieve product, dienst of concept in de foodservice branche. Horecava biedt voor het eerst de mogelijkheid om alle innovaties te tonen in het InnovationLAB, daarnaast worden de eerste 50 inzendingen getoond op horecava.nl. De jury maakt de winnaar bekend op de eerste beursdag van de Horecava, die plaatsvindt van maandag 7 tot en met donderdag 10 januari 2019 in RAI Amsterdam.

Hayk Simons, juryvoorzitter en tevens eigenaar van HTC Advies: ‘Innovatie is belangrijker dan ooit nu we volop te maken hebben met ‘food’ uitdagingen. Juist van de horeca mag je verwachten dat zij inspeelt op trends en ontwikkelingen. Ik nodig dan ook alle foodservice bedrijven uit om mee te doen en te laten zien hoe zij naar de toekomst kijken.’

Vier categorieën
De Horecava Innovation Award wordt toegekend aan het meest innovatieve product of concept in de foodservice branche. Voorwaarde is dat het gelanceerd is na 1 januari 2018. Eerdere winnaars waren onder meer Pure Pacific Yellowtail, Hemelswater, Rosval, IBM, MyOrder, VerdraaidGoed en Flammkuchen Nederland. Exposanten en niet-exposanten kunnen hun innovatie inzenden voor een van deze vier categorieën: Food & Beverage, Equipment & Services, Concepts, Interior & Design en Digital, Apps & Social Media.

Zestien genomineerden
De jury beoordeelt de inzendingen op innovatie, omzetkansen, aangenaam werken en kwaliteitsverbetering en maakt 13 november 2018 de shortlist met zestien genomineerden (vier per categorie) bekend. Alle genomineerden krijgen de kans om hun project live te presenteren aan de vakjury, waarna de jury de categoriewinnaars en overall winnaar en de Karel de Vos Duurzaamheid Award toekent. De prijsuitreiking vindt plaats bij de opening van de Horeca op 7 januari 2019.

InnovationLAB
Tijdens de Horecava krijgen alle inzendingen de beschikking over een display in het InnovationLAB (voor een vergoeding van 200 euro). Zo kunnen zij hun innovatie onder de aandacht brengen bij de ruim 67.000 bezoekers.

Informatie over deelname, criteria en voorwaarden is te vinden op horecava.nl/innovaties. Inzenden kan tot en met 26 oktober op horecava.nl. Horecava is de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice branche. HTC Advies is partner. De vakbeurs is van 7 tot en met 10 januari 2019 in RAI Amsterdam. Volg de vakbeurs op Twitter, Facebook en Linkedin (#HIA).

deel dit artikel